Korábbi hírlevelek

Akció

Év végi infomIx akció !

Azon gondolkodtunk mi lehet az, amire régi elégedett felhasználóink, és leendő új felhasználóink is úgy gondolják, ez most tényleg egy kihagyhatatlan ajánlat. Melyek azok az igazán jó részei a programunknak, amivel felkelthetjük az érdeklődést?

Hamar rájöttünk, hogy erről nem is nekünk kellene beszélnünk. Az az igazi, ha a mi rendszerünket használó elégedett orvosok ajánlják azért, mert szerintük is ez a legjobb. Miután ezt megértettük, már csak annyi volt a dolgunk, hogy mindehhez valóban lélegzetelállító árat adjunk. Olyan árat hogy ha valaki az elkövetkezendő években a visual Ixdoki felhasználók népes táborába szeretne tartozni, azt most megtehesse. Egyúttal azoknak a régi felhasználóinknak is szeretnénk nem csak szóban megköszönni több évtizedes támogatásukat, akik elkötelezettek rendszerünk iránt, s akik nélkül nem lehetnénk ma a legkedveltebb alapellátási rendszer gazdája.

Hogyan is néz ki konkrét ajánlatunk? Lássuk a részleteket!





Rendkívüli kedvezmény azoknak, akiket majd új felhasználóink között üdvözölhetünk

Az árlistánk szerint elérhető árakhoz képest kitaláltunk egy jelentős, több mint 50%-os kedvezményt. Majd úgy gondoltuk, az az igazi akció, ha lehetőséget adunk arra, hogy ebből további jelentős engedményt érvényesítsen leendő háziorvos partnerünk. Így kaptunk egy olyan árat, amire reméljük, kevesen tudnak nemet mondani.

visual Ixdoki háziorvosi rendszer csak 67 500,- Ft + Áfa / praxis!

És bár hihetetlennek tűnik, de ez az ár a kiszállási díjon felül valóban tartalmaz mindent. A jelenleg használt rendszer adatainak konverziós költségét, a program teljes telepítését, beállítását, oktatását. A lehetőség elérése érdekében kérje olyan kollégák ajánlását, akik már most elégedett infomIx felhasználók. Biztosan talál ilyet környezetében, hiszen ma minden második háziorvosi praxisban ezt használják!

A részletes akciós ajánlatot ide kattintva tekintheti meg.





Köszönet elégedett felhasználóinknak

Szeretné háziorvosi programját 2014-ben ingyen használni?

Az év végi akciónkban lehetősége van erre. Bátran ajánlja háziorvosi programjainkat kollégáinak, akik most kizárólag az Ön segítségével meglepően kedvezményes áron csatlakozhatnak a legnépszerűbb programot használó orvosok széles táborához. Minden elégedett partnerünket, akinek ajánlása alapján új háziorvosi kollegát köszönthetünk visual Ixdoki felhasználóink sorában, megajándékozunk egy 4GB-os pendrive-val.

Annak a felhasználónknak, akinek az ajánlásával a legtöbb megrendelés érkezik az akció ideje alatt, 2014-ben mi fizetjük a háziorvosi programjának az átalánydíját.

Az akció részleteihez kattintson ide, vagy keresse kollégáinkat.




Segítség

Hardver eszközök és tulajdonságaik

Korábbi hírleveleinkben új számítástechnikai eszközök beszerzéséhez adtunk műszaki segítséget. Ezeket most egy oldalon foglaltuk össze, hogy még egységesebb képet alkothasson róluk, és ezáltal könnyebben elérhetőek legyenek az egy-egy eszközhöz tartozó ajánlások, mérvadó tulajdonságok.

Monitor

Egy orvosi rendelőben használt monitor esetén, melyek a mérvadó tulajdonságok? A használat módjától és megjelenítő típusától függően fontos lehet a látószög, illetve a képarány, de fontos a fényerő, a méret (képátló) és a felbontás is. A részleteket még július elején osztottuk meg Önökkel. Ha lemaradt, vagy csak újra szeretné olvasni, megtalálja itt.

Szkenner

Leletek százait, ezreit rögzítik képként. Miben különböznek az egyes típusok, mikor jó választás egy síkágyas vagy dokumentum szkenner? A felbontás, olvasási sebesség, hordozhatóság mind olyan tulajdonság, ami fontos lehet a megfelelő kiválasztásában. Augusztus elején írtunk erről, ha kíváncsi itt találja a teljes cikket.

Nyomtató

A rendelőben nem csak beolvasnak dokumentumot, hanem nyomtatnak is. legyen szó receptről, beutalóról, leletről vagy bármi másról. A sebesség, a lapadagolók száma és kapacitása, a nyomtató fizikai mérete, és egyéb tulajdonságok, melyek fontosak ahhoz, hogy bármit ki tudjon nyomtatni. A részletek itt olvashatóak.

Adathordozó

Ahhoz, hogy a számítógépen tárolt adatok biztonságban legyenek, mindenképpen érdemes valamilyen külső tárolóra menteni. Ez lehet pendrive, vagy külső USB-s winchester. Attól függetlenül, hogy melyik megoldást választjuk, nem árt, ha tudunk egy keveset a technikai háttérről, amit itt olvashat el.

Szünetmentes tápegység

Az áram kimaradásból, feszültség ingadozásból adódó hardver sérülés megelőzhető. Ezeknél is, mint sok más informatikai eszköznél fontos, hogy olyan készülékkel rendelkezzünk, ami megfelel arra a célra, amiért beszereztük. Nincs annál bosszantóbb, kerüljön bármennyibe is, ha pont akkor nem működik, amikor szükség lenne rá, vagy egyszerűen csak nem arra a feladatra való, amire mi szántuk. Részletes tanácsaink a szünetmentes tápegység vásárláshoz az októberi hírlevelünkben tekinthető meg.

Ajándékok

Kérdőív kitöltéséért ajándékot kaptak


Tekintse meg, hogy melyik témájú kérdőívre ki és milyen ajándékot vihetett haza:

Információ a háziorvosi programon kívül Dr. N. Eszter Várpalota, Riska az ugráló tehén
Látvány és tartalom a háziorvosi programban Dr. Sz. László, Szeged, Inspire Raindrops falikép
Kommunikáció a háziorvosi programban: kérések, leletek, adatok elektronikusan Dr. E. Zsuzsanna, Budapest, elegáns sajtszeletelő készlet
OEP jelentések és lekérdezések Dr. R. Kálmán, Császártöltés, Overmax Basic Player játékkonzol
Szolgáltatás, mint a szoftver része Dr. B. Terézia, Kisszállás, cserkész túlélő-készlet
Adatbiztonság a háziorvosi szoftverben Dr. K. Ágnes, Kaposvár, tűzoltó-takaró


Ajándékok


Friss1

e-Egészségügy: még egy évnyi munka

Megtartják az intézmények informatikai rendszereinek autonómiáját, de összekapcsolhatóan.

Magyarország társadalmi és gazdasági felzárkózása elképzelhetetlen hatékonyan működő egészségügyi ellátórendszer nélkül. Az ellátórendszer működtetéséhez és stratégiai fejlesztéséhez alapfeltétel az ágazat vezetésének, az ellátó-, ágazatirányító-intézményeknek (GYEMSZI, OEP, ÁNTSZ, EEKH), valamint az állampolgároknak információ-igényét magas fokon kiszolgáló informatikai rendszer. Az informatikai fejlesztések ütemezett megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Egészségügyért Felelős Államtitkársága dolgozta ki az uniós forrásokból megvalósítandó Nemzeti Egészségügyi Informatikai Rendszer e-Egészségügy projektek egységes ágazati informatikai koncepcióját.

A koncepció illeszkedik a Semmelweis Terv céljaihoz, az Új Széchenyi Terv Operatív Programjaihoz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkársága által koordinált Digitális Megújulás Cselekvési Tervhez. Az e-Egészségügy a megvalósuló fejlesztések által naprakész, hiteles információkat szolgáltat a megfelelő helyen, feldolgozottsággal és formában, döntés-támogatást nyújt az ágazati igazgatási (elemzési, hatósági, stb.) és egészségügyi ellátási (diagnosztikai, terápiás, stb.) feladatok során, segíti az állampolgárok tájékozódását, végül betegút-szervezést, kapacitás-tervezést és –menedzsmentet valósít meg. - foglalta össze a GYEMSZI közleménye a témában ma tartott tájékoztató lényegét.

Az e-Egészségügy révén orvosolni lesz lehetséges a korábbi idők olyan, adatminőséggel kapcsolatos problémáit is, mint az idősoros, hiteles, ill. közhiteles törzsadatok hiánya, a 90-es évek elején meghatározott, mára már elavult adatszerkezetek, az adatkésedelem, vagy a hiányos adatszolgáltatás.

A 2007/13–as uniós programozási időszakban a hazai egészségügy fejlesztésére fordítható források felhasználásának üteme elmarad a tervezettől. Ennek egyik oka az, hogy az egészségügyi informatikai fejlesztések megtervezése felelős döntést igényelt. Ezen rendszereket nem csupán kialakítani és bevezetni kell, hanem fenntartani és továbbfejleszteni az egészségügyi szolgáltatások fejlődésével összhangban.

Az IT fejlesztéseket összefogó, központilag integráló e-Egészségügy programon belül létrejön az ágazati közhiteles alapadatok katalógusa és ezek nyilvántartása, ami az ágazat intézményi információs-, elszámoló- és jelentési rendszereinek központi és hiteles alap-adatforrása, egyúttal a közhiteles ágazati alapadatok elérésének megkerülhetetlen eszköze. Kijelölésre kerülnek az egyes adatkörökért elsődlegesen felelős, kizárólagos adatgazdák az egységes ágazati adatkezelés megteremtésére, a redundancia és átláthatatlanság megszűntetésére. A validátor funkcionalitás kiépítésével pedig felülvizsgálatra és szabványosításra (egységesítésre) kerül az ágazatban használt legfontosabb jelentések adattartalma (az ágazati portál alapadatai és szabályai szerint), és kerülnek a megfelelő intézményhez feldolgozásra.

Az ágazati jelentéseket fogadó irányító intézmények (OEP, ÁNTSZ, szakmaregiszterek, stb.) ügyviteli folyamatai és rendszerei alapvetően nem változnak, csak annyiban, amennyiben az ágazat jelentési rendszerében használt adatstruktúrák racionalizálásra kerülnek.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér az ellátó-hálózat informatikai rendszerei együttműködésének biztosítása érdekében létrehozandó egységes informatikai környezet. Magába foglalja a közös adat-szótárakat, az összevont kapcsolattartást megvalósító komponenseket és itt fogalmazhatók meg az adatáramlást, és adatgyűjtést rendező szabályok és eljárások. A módszer legfontosabb jellemzője, hogy megtartja az intézmények korábbi informatikai rendszerei autonómiáját, de megteremti azok összekapcsolhatóságát.

Az egészségügyi ellátórendszer intézményei számára a központi informatikai szolgáltatásokhoz való fizikai csatlakozási képességét a kapcsolódó TIOP 2.3.3. projekt keretében teremtik meg. A szakmai munka hat tematikus munkacsoportban zajlik: Integrációs Munkacsoport, Nyilvántartás Munkacsoport, Jelentés-továbbítás Munkacsoport, IT Munkacsoport, Jogi Munkacsoport, Pénzügyi Munkacsoport.

A projekt adatai

Forrás: TIOP 1,470 Mrd Ft és KMOP 0,630 Mrd Ft
Projektgazda: Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet

Konzorcium tagjai:

Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP)
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala (ÁNTSZ)
Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal(EEKH)
NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ)
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség ( KIFÜ)

A projekt tervezett befejezése: 2014. 12. 31.

Friss2

Védőoltás: Januártól ez már nem választás kérdése

Bár a legtöbb kisgyermekes szülő mostanáig is úgy döntött, hogy beadatja gyermekének a pneumococcus elleni védőoltást, januártól ez már nem választás kérdése. Ez is bekerül ugyanis a kötelező oltások körébe.

Az egészségügyi tárca tervei szerint jövőre tovább bővül a kötelező védőoltások palettája. A tervek szerint kötelezővé teszik a pneumococcus elleni védőoltást, a humán papilloma vírus (HPV) elleni vakcina pedig kötelezően felajánlandó lesz.

A pneuomococcus baktérium elleni oltással középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás és agyhártyagyulladás előzhető meg – tudtuk meg dr. Tancsik Andrea szolnoki háziorvostól. Ez az oltás mostanáig az ajánlott katagóriába tartozott, azaz a két éven aluli kisgyermekek szülei számára fel kellett ajánlanunk térítésmentesen. Tapasztalataim szerint szinte valamennyi két éven aluli gyerek megkapta az utóbbi években, legalábbis az én körzetemben nemigen emlékszem olyan esetre, hogy valaki tiltakozott volna ellene.

Nyilvánvaló, hogy ez mindig függ az orvos-beteg, pontosabban ebben az esetben az orvos-szülő viszonyától, de úgy vélem, ez elsősorban megfelelő kommunikáció kérdése. Az elmúlt évek tapasztalatai mindenesetre azt mutatják, hogy valóban érdemes kérni ezt a vakcinát. Érezhetően csökkent a középfül-gyulladásos, arcüreggyulladásos esetek száma, pedig ezek a betegségek korábban bizony nagyon gyakran előfordultak a kisgyermekek körében.
A szülők többsége, ha teheti, minél többféle betegségtől szeretné már előzetesen megóvni gyermekét.

Mindezek mellett immár a méhnyakrák megbetegedésért felelős HPV-vírus elleni oltás is a kötelezően felajánlott kategóriába kerül a 12-13 éves lányok számára. A három oltásból álló sorozatot jövőre már az iskolai kampányoltások keretében lehet majd kérni. Mint ismeretes, ezt a vakcinát megyénk több településén is térítésmentesen kaphatták meg a fiatalok az utóbbi években az önkormányzatoknak köszönhetően. A HPV-oltás ugyanis a támogatás hiányában meglehetősen drága, akár százezres tétel is lehet, ami bizony igen megterhelő a magyar családok számára. Mostantól azonban bárki számára elérhetővé válik, így talán érezhetően visszaszorul ez a betegség.

A jelenlegi kötelező oltásokról

A tisztiorvosi szolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg tíz fertőző betegség ellen van az életkorhoz kötött kötelező védőoltás. A gümőkór (tuberculosis), a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs (tetanus), a gyermekbénulás, a kanyaró, a rózsahimlő (rubeola), a mumpsz, a bakteriális agyhártyagyulladás és a hepatitis B ellen kapnak a gyerekek kötelezően oltást. A megfelelő életkorban több mint 99 százalékuk megkapja a vakcinát, így az egész népesség átoltottsága miatt ezeknek a betegségeknek túlnyomó része évek-évtizedek óta nem bukkant már fel hazánkban.

(forrás: www.szoljon.hu)