Korábbi hírlevelek

Akció

Év végi infomIx akció !

Azon gondolkodtunk mi lehet az, amire régi elégedett felhasználóink, és leendő új felhasználóink is úgy gondolják, ez most tényleg egy kihagyhatatlan ajánlat. Melyek azok az igazán jó részei a programunknak, amivel felkelthetjük az érdeklődést?

Hamar rájöttünk, hogy erről nem is nekünk kellene beszélnünk. Az az igazi, ha a mi rendszerünket használó elégedett orvosok, nővérek, asszisztensek, védőnők ajánlják azért, mert szerintük is ez a legjobb. Miután ezt megértettük, már csak annyi volt a dolgunk, hogy mindehhez valóban lélegzetelállító árat adjunk. Olyan árat hogy ha valaki az elkövetkezendő években a visual Ixdoki felhasználók népes táborába szeretne tartozni, azt most megtehesse. Egyúttal azoknak a régi felhasználóinknak is szeretnénk nem csak szóban megköszönni több évtizedes támogatásukat, akik elkötelezettek rendszerünk iránt, s akik nélkül nem lehetnénk ma a legkedveltebb alapellátási rendszer gazdája.

Hogyan is néz ki konkrét ajánlatunk? Lássuk a részleteket!





Rendkívüli kedvezmény azoknak, akiket majd új felhasználóink között üdvözölhetünk

Az árlistánk szerint elérhető árakhoz képest kitaláltunk egy jelentős, több mint 50%-os kedvezményt. Majd úgy gondoltuk, az az igazi akció, ha lehetőséget adunk arra, hogy ebből további jelentős engedményt érvényesítsen leendő háziorvos partnerünk. Így kaptunk egy olyan árat, amire reméljük, kevesen tudnak nemet mondani.

A részletes akciós ajánlatot ide kattintva tekintheti meg.





Köszönet elégedett felhasználóinknak

Szeretné háziorvosi programját 2014-ben ingyen használni?

Az év végi akciónkban lehetősége van erre. Bátran ajánlja háziorvosi programjainkat kollégáinak, akik most kizárólag az Ön segítségével meglepően kedvezményes áron csatlakozhatnak a legnépszerűbb programot használó orvosok széles táborához. Minden elégedett partnerünket, akinek ajánlása alapján új háziorvosi kollegát köszönthetünk visual Ixdoki felhasználóink sorában, megajándékozunk egy 4GB-os pendrive-val.

Annak a felhasználónknak, akinek az ajánlásával a legtöbb megrendelés érkezik az akció ideje alatt, 2014-ben mi fizetjük a háziorvosi programjának az átalánydíját.

A részletes akciós ajánlatot ide kattintva tekintheti meg.





1,2,3...25 - számoljon velünk, mert mi számolunk Önnel

A visual Ix rendszer két legnépszerűbb modulja év végéig 25% kedvezménnyel lehet az Öné.

Ha azonban már legalább 3 éve hűséges felhasználónk, akkor az akciós árból minden egyes évért cserébe további két százalék engedmény jár Önnek. Számoljon, most igazán megéri!

Az akció részleteihez kattintson ide, vagy keresse kollégáinkat.

Várjuk hívását!





Videók

Korábbi hírleveleinkben rövid videókban mutattuk meg azokat az újdonságokat, lehetőségeket és egyedülálló megvalósításokat, amelyek az Ixnet orvosi programot jellemzik. Most, az év végéhez közeledve, szeretnénk újra feleleveníteni ezeket.

Állítsa be a megjelenést, a színt és a stílust egyszerűen a sablonok használatával olyanra, ami Önnek a legmegfelelőbb. Ön állítja be, mi hol jelenjen meg, mekkora méretben, és valóban nincs korlát, nincs a képernyőn olyan felület, aminek a használatát nem Ön dönti el, mire, mikor, hogyan. Használjon akár két vagy három monitort is egyszerre – egyiket a szokásos adatrögzítésre – a másikat, mint információs panelt az Ön által fontosnak tartott adatokkal feltöltve!

Ixnet




Maradunk a monitoroknál, illetve azok kihasználtságánál. Újdonság a monitoron - Ez a panel!
Alapvetően olyan akciókat terveztünk ide, aminél gyors információra van szükség, ez egy mozdulatra megtekinthető kell hogy legyen, majd újra felszabadul a képernyő ezen része.

Ixnet




Kezelje rugalmasan fontos dátumait, előjegyzés adatait és személyes eseményeit. Több helyen rendel, különböző rendelési időben? Állítsa be egyedileg mikor, melyik jelenjen meg naptárában.

Ixnet




Hogyan igazodnak a program lehetőségei az Ön igényeihez? Egyszerűen használható funkciók az Ixnet felületén. Alakítsa ki Ön saját stílusának megfelelő beállítást, vagy válasszon a program kínálta előre beállított lehetőségek közül.

Ixnet




Páratlan biztonság az Ixnetben. Egy külső eszköz, mely biztosítja a megfelelő egyensúlyt a biztonsági és a kényelmi szempontok között. A hagyományos azonosítási eljárások mellett, már elérhető az Ixnetben a biometrikus azonosítás lehetősége is!

Ixnet


Konfiguráció

A most következő ismertetőből szerencsére kiderül, nincs szükség csúcskategóriás gép beszerzésére az Ixnet megfelelő működéséhez, de persze itt is igaz:

Egy jó döntés évekre megoldhatja az informatikai kérdést a rendelőben.

Egy új gép vásárlása esetén az ajánlatban, a boltok polcán, netán az interneten talált konfiguráció sok fontos információt tartalmaz ugyan, de az legtöbbször az informatikusok nyelvén íródott. Kódokat, számokat, rövidítéseket tartalmaz, de pontosan mit is jelentenek ezek? Ebben az összefoglalóban ezek megfejtésében szeretnénk segíteni.

Processzor

A gép működési sebességét alapvetően befolyásoló egyik fő hardver elem, ez a számítógép „agya”. A megadásánál használt név sok esetben a CPU. Természetesen minél több mag, minél több belső memória és nagyobb sebesség, annál gyorsabb a működés. Ma már csak úgynevezett többmagos kivitelt kapunk, ennek az alap jelölései az intel típusok esetén Core 2 Duo – kétmagos, Core 2 Quad – négymagos. Az újabb változatok esetén találhatunk (core) i3 - kétmagos, i5 – négymagos, vagy i7 – kivitelezéstől függően 4 vagy 6 magos típust. Ugyan ez a másik nagy gyártó, az AMD kínálatában az FX Bulldozer – 8 magos, Quad-Core Opteron – 4 magos, valamint a Phenom X6, X4, X3 sorozat, amelyek sorban 6 4 és 3 magos kivitelt jelentenek. Ezeken felül fontos még az úgynevezett órajel, ami a processzor működési sebességét mutatja meg, és Megaherz-ben (MHz) adják meg, valamint a belső memória. Ez utóbbit a szaknyelv cache-nek hívja. A méretét a processzor tulajdonságai között L1 és L2 jelöléssel, megabyte-ban (MB) adják meg.

Memória

Ez is nagyon fontos a gép működésével kapcsolatban, de itt elég csak két tulajdonságra figyelni. Ez a méret, és a sebesség. A gép tulajdonságok között RAM jelöléssel is találkozhatunk vele.
A számítógép munka közben a memóriába tölti be a futtatott programokat, és az azokhoz használt adatokat. Ha minden elfér a memóriában, akkor igazán gyors a gépünk. Ha a programok mellett már csak kevés adat fér el, akkor a gépünk sok időt tölt az adatok memóriába történő ki-be töltésével. Ma már csak gigabyte-ban (GB) mért egységekkel találkozunk a méretnél, lehet 1, 2, 3, 4, 6, 8 és így tovább. A sebességet itt is Megaherz-ben (MHz) adják meg. Fontos információ még, hogy az alap, 32 bites operációs rendszerek maximum 3 GB memóriát tudnak használni, bármennyi is legyen a gépben. A jelenleg támogatott windows operációs rendszerek mindegyike elérhető viszont a 64 bites változatban is, amelyek a teljes rendelkezésre álló mennyiséget kezelik. Ezt érdemes figyelembe venni vásárláskor, és inkább az utóbbit választani, mivel a két változat között nincs jelentős ár eltérés.

Merevlemez

Más néven HDD-ként, vagy winchesterként is hívhatják. A számítógép működési sebességét befolyásoló hardver elemek közül ez a harmadik. A számítógép sebességét alapvetően az írási-olvasási sebessége határozza meg, emellett természetesen itt is fontos a méret, amit gigabyte-ban (GB), illetve ennek ezerszeresében terabyte-ban (TB) adnak meg.
A sebességet egyrészt a típus, másrészt a fordulatszám határozza meg. A jelenleg leggyorsabbak az SSD típusok. Ezekben nincs mechanikus alkatrész, ami korlátozná a sebességet. A hagyományos típusok esetén a gyorsaságot nagyrészt a háttértárolónk csatlakozási típusa határozza meg, ez felel az adatok átadásáért. A leggyorsabbak az SATA 3, a SATA 2 majd a SATA kialakításúak. Ugyan olyan csatoló típusok esetén a fordulatszám adhat támpontot konkrét adat hiányában, ez 5400, 7200, bizonyos típusoknál 10000 vagy 15000 rpm (fordulat/perc) lehet. Fontos még, hogy habár az SSD típus nagyságrendekkel gyorsabb, ez az árán is érezhető, és a várható élettartama is kevesebb mint a normál merevlemezeké.

Alaplap

Egy nagy nyomtatott áramkör, ami biztosítja az egyes egységek közötti adatátvitelt, valamint a külső perifériák, pl. monitor, nyomtató, billentyűzet, egér stb. csatlakoztatását. Fontos, hogy kompatibilis legyen a többi eszközzel, vagy a másik szemszögből nézve, azok az alaplappal. Számos foglalattal, csatlakozóval rendelkezik, ezek közül az átlag felhasználónak az USB portok a legismertebbek. Sokat hallhatunk alaplapra integrált videókártyáról, hangkártyáról és hasonlókról, ezekről pár sorra lejjebb írunk.

Videokártya

A monitoron, vagy más megjelenítőn történő kép megjelenítésre szolgál. Alapvetően csak akkor fontos gépünk sebessége szempontjából, ha olyan feladatokra használjuk, ami komoly képi megjelenítést követel. Orvosi rendelőben ilyen lehet például egy digitális képalkotóhoz tartozó munkahely. Ebben az esetben fontos a videókártya memóriájának mérete, illetve annak sebessége. Több monitoros egyidejű használat esetén már szükséges egy komolyabb változat, ami képes egyszerre több monitort vezérelni. Fontos, hogy a videó kártya és a monitor csatlakozója kompatibilis legyen, erre akkor kell figyelni, ha komoly professzionális monitorral rendelkezünk.

Hálózati kártya

A mai számítógépek 99%-ban ez is az alaplapra integrált eszközök sorát bővíti. Nagyon kevés figyelmet fordítanak rá, pedig bizonyos esetekben fontos szerepe lehet a rendelői program működésében. Ez pedig a hálózatos program használat. Ilyenkor a kártya adatátviteli sebessége, ami meghatározza, hogy a hálózat egyes gépei milyen gyorsan képesek adatot küldeni vagy fogadni a hálózat más gépeinek, milyen gyorsan érik el adott esetben az adatokat tartalmazó szervert. Egy gép árához képest elenyésző összeg egy 1 Gb/s, azaz 1 gigabit/másodperc adatátviteli sebességű eszköz. Az ennél lassabb már csak ennek az egy tizedére képes, és ilyenkor lehet bármilyen jó a gép, ha várni kell a hálózatra.

Optikai egység

DVD olvasó/író eszközt, olyan technológiák közül is választhatunk, mint a Blu-ray vagy HD-DVD olvasó/író. Programok telepítéséhez, illetve biztonsági mentések készítésére használható. Emellett egy orvosi rendelőben például pacienseink digitális röntgen leleteit is ennek segítségével nézhetjük meg.

Hangkártya

Mint a nevéből is adódik, a programok videók és más multimédia fájlok hangjának lejátszásához szükséges. Ebből tökéletesen megfelel az, amit egy alaplapra integrált változat tud. Ehhez persze ezen felül még szükség lesz hangszóróra, amit bizonyos monitorok tartalmaznak, de külső hangszórót is csatlakoztathatunk.

Tápegység

A tápegység felel a gép alkatrészeinek áramellátásért. Meghatározó jellemzője, hogy milyen védelemmel rendelkezik. Ez alapvetően meghatározhatja gépünk élettartamát.

Ház

Alapvetően a fent említett hardver összetevők határozzák meg milyen elrendezésű – álló, fekvő -, és méretű doboz megfelelő. Döntési szempont lehet a csatlakozók elhelyezkedése, és száma, a felszerelt, vagy felszerelhető ventillátorok lehetősége, ami szellőzést, hűtést befolyásoló tényező, illetve maga a desing.

A konfiguráció extrái lehetnek

Biometrikus eszköz: például ujjlenyomat-olvasó. Ez lehet a billentyűzetbe épített, vagy külső, általában USB porton csatlakozó.
Kártyaolvasó: Manapság rengeteg féle memória-kártya létezik a különböző szórakoztató elektronikai készülékekben (kamerák, fényképezőgépek, mp4-, mp3-lejátszók, stb.). Ha hozzáférhetővé szeretnénk tenni számítógépünkhöz ezeket kártyákat, akkor szükségünk lehet a kártya típusától függően, egy kártyaolvasóra. Manapság a legtöbb már egyszerre képes kezelni az összes fontosabb csatlakozási típust.

Az általunk javasolt minimális hardver konfiguráció, amellyel az Ixnet orvosi program is használható

Legalább 2 magos processzor, legalább 2 GHz-es órajellel, valamint 32 bites operációs rendszer esetén 2 Gb, míg 64 bites operációs rendszer esetén 4 Gb memóriával. Minimum 10 Gb szabad kapacitású merevlemez és Windows XP, 7 vagy 8 operációs rendszer.

Válaszok

OEP eJelentések és lekérdezések: 2011-től már csak az eJelentés rendszerén keresztül fogadja az OEP a háziorvosi jelentéseket. Tapasztalatait, véleményét kérdeztük az eJelentés rendszeréről. 25 nap alatt összesen 133 orvos küldte el válaszait - mindenkinek köszönjük szépen a segítséget!

A kérdőív kitöltők 8 %-a floppy-s jelentést előnyösebbnek tartja, szemben a válaszolók a 92 %-ával, akik az eJelentést részesítik előnyben a biztonság, a sikeres beküldés rövid idejű visszajelzése miatt és a sikeres feldolgozás rövid idejű visszajelzése miatt.

A második kérdés válaszadói 9 %-ának mindenben megfelel a eJelentés, beküldés folyamatán. A válaszolók 91 %-a változtatna rajta, 23 % a hibás jelentések javítását bármikor elérhetővé tenné, 24 % egyszerűsítené az érvényesítést, 44 % egyszerűsítené a hibát tartalmazó jelentések hibáinak értelmezését, javítását.

Az jelentés tárolására vonatkozó kérdésünkből világossá válik az, hogy a válaszadók 17 %-a nem rendelkezik információval ezzel kapcsolatban, 2% háziorvosi rendszere nem tárolja el az adatszolgáltatás tartalmát, amíg további 5 % csak a beküldés tényét tudja visszakeresni. A kitöltők többségének, 76 %-nak a háziorvosi rendszere minden egyes felküldött jelentést tárol.

A kérdőívet kitöltők közül Némethné Dóczi Valéria, körzeti nővér, Budapestről kapta az ajándékot, gratulálunk!

Friss1

Az egyik hatóság fizet a másiknak, hogy ellássa a feladatát

Több mint nettó százmillió forintot fizet évente az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy másik állami szervnek szakértői feladatok ellátásáért – derül ki az OEP honlapján közzétett szerződéslistából.

Az egészségbiztosító még 2004-ben, illetve 2007-ben kötött határozatlan idejű szerződést a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (Gyemszi) jogelődjével, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézettel (ESKI). A Gyemszi, illetve az ESKI a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és egészségügyi technológiák támogatásba való befogadásához ad tanácsokat az egészségbiztosítónak, ahol ezek szerint annak ellenére nem foglalkoztatnak ehhez értő szakembereket, hogy az OEP egyik fő tevékenysége a társadalombiztosítási támogatás.

Az egészségbiztosítónál kérdésünkre azzal indokolták a szerződések szükségességét, hogy a Gyemszi és jogelődje két jogszabály alapján látja el a szakértői tevékenységeket. Ezek valóban kijelölik a Gyemszit mint amely szervezetet az OEP „kijelöli” a költséghatékonysági és egészség-gazdaságtani kritikai értékelések elkészítésére a befogadásokkal kapcsolatban, ám nem szólnak anyagi ellentételezésről.

Arról, hogy az OEP-nek az elvégzett tevékenységért meg kellene fizetnie az igazgatási-szolgáltatási díj arányos részét, mint az egészségbiztosítónál indokolták. (Ezt a díjat fizetik a cégek kérelmüket elbírálásáért.) A Gyemszi (ESKI) Technológiaértékelő Iroda kiemelt feladata ráadásul az OEP befogadási és támogatási döntéseit megalapozó technológia-értékelések szervezeti kereteinek biztosítása, és az ahhoz kapcsolódó feladatok ellátása”.

Ennek ellenére az OEP 2004 óta évente több mint százmillió forintot fizet ki egy másik hatóság kötelezően elkészítendő szakvéleményéért.

(forrás: Világgazdaság)

Friss2

Már csak a hálapénz tartja össze az egészségügyet

(Részletek a privatbankar.hu-n megjelent interjúból.)

Évről évre szóba kerül, hogy büntessük, csukjuk börtönbe az orvosok 90 százalékát, amiért zsebre tették a borítékot, ez butaság. Ha a hálapénzt kihúzzuk a rendszerből, összeomlik az egészségügy. Itt nem arról van szó, mint a vendéglőben, hogy borravalót adunk, hanem meg akarjuk vásárolni az extra figyelmet, kicsit túl akarjuk licitálni a másik beteget, mert tudjuk, hogy mind a kettőnkre nincs elég energiája az orvosnak.

Amikor arról beszélek, hogy az egész rendszert alapjaiban kellene átalakítani, akkor az azt jelenti, hogy az állam nézzen végre szembe azzal, hogy ennyit ennyi pénzből nem lehet normális színvonalon vállalni. Döntsük végre el, hogy a rendelkezésünkre álló pénzből mit tudunk színvonalasan ellátni, a többit meg bízzuk rá a piacra!

Ezt hogyan képzeli el?

Az elátkozott copaymenttel, az ellátási csomag tényleges szűkítésével. Lehet, hogy ki kell azt mondanunk, hogy a fogászat nem fér bele, a szemüveg támogatása nem fér bele, a szanatóriumi ellátás nem fér bele. Lennének fájdalmas döntések ebben, ugyanakkor ugyanúgy, ahogyan a közgyógyellátásban, a természetbeni egészségügyi ellátásokban is a rászorulókat támogatni kell. Nem arról van szó, hogy a vakbélműtétet kivesszük az ellátási csomagból, de bizonyos szűkítésekre tényleg szükség lenne. Ez olyan, mint a pavlovi reflex: ha valamiért ott és akkor fizetünk, akkor el is várjuk érte a minőséget.

Jelenleg arról szól a rendszer, hogy mindent megkapunk elvileg, de nézzük meg, hogy milyen színvonalon és milyen áron. Nézzük meg, milyen hatalmas adósságaik vannak a kórházaknak! És akkor az egészségpolitika azt mondja, hogy a beszállítók erkölcstelenek, a saját pénzüket akarják?! Milyen polgári demokrácia, milyen piacgazdaság az, ahol azt mondjuk, hogy aki leszállította a műtétekhez szükséges anyagot, aki ellátja villamos energiával a kórházat, erkölcstelen, mert megbénítja az egészségügyi ellátást?! Tessék a kórházaknak annyi pénzt adni, hogy a hitelezőknek ne kelljen megbénítani az egészségügyi ellátást!

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

(forrás: privatbankar.hu)