Korábbi hírlevelek

Videók

Letöltés: MP4 | Ogg | WebM



Letöltés: MP4 | Ogg | WebM

Gyógyításra hangolva, 1. rész

Gyógyításra hangolva

Egy használati tárgy cseréjének több oka is lehet. Régi, "kiment a divatból", elromlott, rossz tapasztalatok vagy egyszerűen csak van nála jobb. Előfordul, hogy ami elsőre jónak tűnik, csak később derül ki, hogy mégsem volt jó választás.

Nincs ez máshogy egy orvosi rendszer cseréjekor sem. A piacon több ajánlat közül válogathatunk, több cég kínálja termékét hangzatos címszavak mögé becsomagolva. Idei cikksorozatunkba ebben a döntésben szeretnénk segítséget nyújtani, mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni, mire érdemes figyelni, illetve mitől jó egy orvosi rendszer és az azt forgalmazó cég. Mit adhat hozzá az orvosi munkához jól szervezett háttérként az a csapat, aki a programot készíti, mennyiben járulhat hozzá a praxis sikeréhez.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben a téma egy-egy elemét részleteznénk. Lesz szó -többek között- az adatkonverzióról, árképzésről, a fejlesztés menetéről, a rendszer üzemeltetéséről, alkalmazott technológiáról.

I. rész – Adatkonverzió

Az infomIx saját termékei közötti adatkonverzió teljes körű. A korszerűbb generációra való áttéréskor minden adat a régi rendszerből az újba átkerül. Az idegen rendszerből való konverzió azonban nem ennyire egyértelmű.

Kattintson a képre a nagyításért!

Egy már hosszú évek óta működő praxisban rengeteg adat keletkezik. A konverzió nem csak az alapadatok (név, taj, születési dátum, lakcím, stb.) átemelését jelenti, hanem a teljes dokumentációt, pl. felírt receptek, beutalások, leletek, szkennelt állományok, stb.

A különböző rendszerek különbözőképpen tárolják az adatokat, ezért minden egyes konverziót rendszerenként kell megírni, illetve felülvizsgálni, hogy minden adat megfelelően rendelkezésre álljon az új programban.

Elmondható, hogy nincs olyan rendszer, amiből ne konvertáltunk volna. Konverziós programjainkat naprakészen tartjuk, minden egyes áttérés előtt un. próbakonverziót végzünk, amit a felhasználóval együtt nézünk végig, mi, hova került, vagy mi az, ami esetleg nem került átvételre.

Az, hogy melyik rendszerből milyen adatok jönnek át az alábbi táblázat tartalmazza (ha az Ön által használt rendszer nincs a listában, jelezze felénk, megvizsgáljuk a konverzió lehetőségét):

Kattintson a képre a nagyításért! | Kép mentése pdf-ben.

Az adatkonverzió mellett, hasonlóan fontos tényező áttéréskor az ár. Mennyibe fog kerülni az új rendszer, mi az amit tartalmaz és mit nem a program ára? Erről a következő hírlevélben lesz szó.

Nyomtató

Örömmel tájékoztatjuk, hogy februárban is tovább folytatódik a nyomtató vásárunk!

Az EPSON új technológiájára épülő készülékei alacsony fenntartási költséggel üzemeltethetőek. Műszaki paraméterei lehetővé teszik a rendelőkben használt, nem szabvány méretű dokumentumok gyors és egyszerű nyomtatását.

Törzsfelhasználóinknak, a jelenlegi árfolyam mellett a készlet erejéig, továbbra is kedvező áron biztosítjuk a három ismert típust, és újra kapható az extra csomagunk is, ami egy gyors recept nyomtatót és egy komplett multifunkciós irodai készüléket tartalmaz.

EPSON WORKFORCE M100

M100




EPSON WORKFORCE PRO WP-M4015 DN

WP-M4015 DN




EPSON WORKFORCE PRO WP-M4525 DNF

WP-M4525 DNF




Extra csomag: EPSON WORKFORCE M100 + EPSON WORKFORCE PRO WP-M4525 DNF

WP-M4525 DNF




Rendelje meg most, ide kattintva!

Válaszok

Sokan jelezték felénk, hogy szívesen részt vennének továbbképzés szerű találkozón. A pontos igények megismerésére irányult a hogyan használjam? témájú felmérésünk. A válaszok is azt mutatják, hogy felhasználóink részéről van igény ilyen, program használatot érintő találkozókra. Kollégáink a következő napokban személyesen veszik fel a kapcsolatot, hogy megfelelő időpontot és helyszínt találjunk minden régióban.
26 nap alatt összesen 91 orvos küldte el véleményét - mindenkinek köszönjük a segítséget!

A kérdésre több válasz is megadható volt. A válaszolók közel fele részt venne ilyen továbbképzésen, ha számára megfelelő időpontban egy hozzá közeli helyen kerülne megrendezésre. Ők mindkét választ bejelölték.

Itt is több válasz lehetőség volt. Több mint 70% a hétköznap munkaidőn kívüli időpontot jelölte meg lehetséges időpontként. Kollégáink minden érdeklődőt keresni fognak az elkövetkezendő napokban, hogy pontosítsuk, ez milyen napokat, azon belül milyen lehetséges időpontokat jelent.

Az orvosok döntő többsége - 68 % -, az orvosi program testre szabása, extra lehetőségek témájú továbbképzéseket részesíti előnyben. Ez persze sok esetben érinti, érintheti az egyes modulokat, illetve magát a program kezelést is.

A válaszok alapján hamarosan konkrét helyszínekkel, időpontokkal jelentkezünk, szem előtt tartva az Önök válaszait.

A kérdőívre válaszolók közül, Dr. Kovács Zsuzsanna, Kunszentmiklósról kapja az ajándékot, gratulálunk!!

Friss

Országos lett a járvány, megugrott a betegek száma

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, vagyis országos influenzajárvány van – közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

Az OEK jelentése szerint február 3. és 9. között országosan 17 ezer beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ami 20 százalékkal több, mint az azt megelőző héten.

A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon az év hatodik hetében megkezdődött az influenzajárvány – írták.

forrás: hvg.hu, 2014. február 12.