Korábbi hírlevelek

Beutalás

Beutalás

A beutalás/továbbküldés nem csak egy gyanított vagy felismert kórismeret szempontjából fontos, hanem a prevenció oldaláról is. Erre az egyik legjobb példa maga az indikátor rendszer, hiszen több indikátor pontban is, nem a háziorvos/házi gyermekorvosi jelentés adataiból számolódik a pontérték, hanem a járóbeteg rendszerek jelentéséből. Ahhoz azonban, hogy egy paciens megjelenjen a szakellátásban sok esetben alapellátásból készült beutaló szükséges.

Az indikátor rendszeren túl, a szűrési, gondozási tevékenység is szorosan összekapcsolódik a beutalás funkcióval, hiszen több szűrési kör elbírálásához szakorvosi vélemény szükséges.

Az Ixnet rendszerben a beutalás nem csak önmagában létező funkció, hanem a már előre beépített protokollok alapján képes a rendszer az éppen esedékes vizsgálatok alapján a megfelelő szakirányokba elkészíteni a szükséges beutalókat.

Ez a funkció is, mint minden egyéb, képes az egyszerű, gyors, csak az adminisztrációt lefedő munkára és a komplex működésre is. Az egyszerű működés során, akár egyesével megadva a szakirányokat, akár típusbeutalók segítségével gyorsan adminisztrálható egy-egy beutalás.

A komplex működés figyeli a paciens esedékes teendőit, összegyűjti, hogy milyen szűrések, gondozások, indikátor pontok relevánsak az ellátás pillanatában, és összegyűjti azon vizsgálatokat is, amelyek ezen teendőkben megtalálhatók. Így képes a program, mind labor, mind szakrendelői beutalók automatikus elkészítésére, pl. feltüntetve azokon a szükséges labor vizsgálatokat is. Magát a szakrendelés intézményét is a paciens korábbi, ugyanezen típusú beutalásaiból beemeli, tehát ezzel sem kell foglalkozni. Természetesen az automatizmus csak előkészíti ezen beutalásokat, ezekből utána a nem szükségesek törölhetők, vagy újabbakkal is kiegészíthetők.

Az Ixnet beutalás bemutatóját itt találja.

Indikátorok, 6.rész

Indikátorok – Beutalás

Korábbi a cikksorozathoz tartozó videók:

I. rész – Általános működés

II. rész – Oltás

III. rész – Gondozás

IV. rész – Szűrés

V. rész – Receptírás


Letöltés: MP4 | Ogg | WebM

Áttérés

Áttérés idegen rendszerről - Viktória

Nem kevesebbet ajánlunk, mint hogy mindenféle kötöttség és elkötelezőség nélkül egy hónapra feltelepítjük gépére az Ixnet rendszert, mégpedig az Ön, átkonvertált adataival.

Így saját maga győződhet meg a konverzió teljességéről, valamint az Ixnet rendszer képességeiről.

Ahhoz természetesen, hogy a kipróbálás hónapja zökkenőmentes legyen minden támogatást megadunk, ami azt jelenti, hogy amellett, hogy telepítjük, bemutatjuk és megmutatjuk a rendszer képességeit bármikor az Ön rendelkezésére állunk.

Mindehhez csak annyit kell tennie, hogy email-ben jelzi felénk szándékát, visszahívjuk és megbeszéljük a további teendőket. infomix@infomix.hu

Friss1

Jön az újabb egészségügyi salátarendelet

Közszemlére bocsátotta a kormány honlapján az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló (legújabb) előterjesztés tervezetét.

Közszemlére bocsátotta a kormány honlapján az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló (legújabb) előterjesztés tervezetét.

A május 23-ig véleményezhető indítvány egyebek mellett:

  • a rend- és honvédelmi dolgozókat ellátó szolgáltatók minimumfeltételeinél a személyi feltételek felsorolásánál beemeli a repülőorvostan szakorvosi végzettséget is

  • lehetővé teszi a 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás teljes évre való felírását

  • meghatározza a sürgősségi ügyeleti ellátás szervezés részletszabályait

  • előírja, hogy a gyógyszerek rendelését támogató szoftvereknek képesnek kell lenniük az egyes gyógyszer csoportok színkódolással való elkülönítésére

  • szigorítja a rendezvények - fesztiválok, sportesemények - szervezőire vonatkozó előírásokat, hogy kevesebb mentőkapacitást vonjanak el.

(A rendelettervezet letölthető innen. Véleményezési cím: gyogyszerv@emmi.gov.hu )

(forrás: www.medicalonline.hu)

Friss2

Friss információ azonnal, bárhol – laptopot kaptak a praxisok

A miskolci Digitális Közösség tagjai lettek szerdán az egészségügyi alapellátásban dolgozók is – házi-, gyermek- és fogorvosok, védőnők, iskolaorvosok. Nem mintha eddig nem dolgoztak volna számítógépen, de a program keretében megújulhatott az egységek gépparkja, illetve lehetőség lesz arra, hogy a beteg otthonában is azonnal hozzájussanak minden fontos információhoz.

Április végén jelentette be a Miskolci Háziorvosi Egyesülés tanácskozásán Kriza Ákos polgármester, hogy hosszú egyeztetések után sikerült beemelni a Digitális Közösség Programba az egészségügyi alapellátásban résztvevőket, így minden egység kaphat egy laptopot a program keretében. Több mint 250 pályázat érkezett be, és szerdán, az Avasi Egészségházban át is adták az egyes területek képviselőinek az első tizenhárom számítógépet.

Poncsák Csaba háziorvos, aki a Praktizáló Orvosok Szövetsége elnökeként és képviseletében vett át laptopot, a konkrétumokról elmondta: a gép nagy előnye, hogy hordozható, ha kiszáll a beteghez, akkor is minden fontos információt meg tud nézni. Tájékozódhat arról, hogy a kórházban milyen vizsgálaton esett át, milyen gyógyszert kapott, ami gyógyászati szempontból is fontos, és kizárhatja például a fölöslegesen ismételt laborvizsgálatot.

(forrás és a teljes cikk: miskolci napló online)