Korábbi hírlevelek

Leletek

Leletek

A szakorvosi eredmények megfelelő dokumentálása fontos szerepet kap, a szűrés, gondozás, indikátor rendszer és a jogosítvány kiértékelésekor is.

Az Ixnet rendszerben a beépített protokolloknak köszönhetően egy labor vizsgálat, vagy szakorvosi lelet automatikusan kiértékelődik, mint pl. egy szűrés vizsgálata így, amikor egy ellátás kapcsán orvos-beteg találkozás történik, az adatokat már előkészítve láthatjuk.

A szakorvosi leletek felvitelekor azonnal lehetőségünk van a leleten adott gyógyszer és/vagy segédeszköz javaslatok felvitelére is. Az egyszerű működésen túl lehetőségünk van akár vizsgálati eredményenként is megadni egy-egy lelet eredményét, így például a COPD indikátor rendszerben egyszerűen kimutatható a szükséges légzésfunkciós vizsgálat.

A manuális rögzítésen túl multimédia csatolmányként is rögzíthetők a leletek, így a szkennelt dokumentum csatolódik a szakorvosi eredményhez.

Az Ixnet leletek bemutatóját itt találja.

Indikátorok, 7.rész

Indikátorok – Leletek

Korábbi a cikksorozathoz tartozó videók:

I. rész – Általános működés

II. rész – Oltás

III. rész – Gondozás

IV. rész – Szűrés

V. rész – Receptírás

VI. rész – Beutalás


Letöltés: MP4 | Ogg | WebM

Ixnet fer

Ixnet fer - elkészült az Ixnet rendszert foglalkozás egészségügyi modulja

Terveink szerint, azaz május végére elkészült az Ixnet rendszer foglalkozás egészségügyi modulja. Hasonlóan a háziorvosi/házi gyermekorvosi rendszerhez, ezt a modult is hosszú előkészítő munka előzte meg. Felhasználva a visual Ixfer tapasztalatait, ötvöztük az Ixnet rendszer nyújtotta újfajta lehetőségekkel.

A modul jelenleg un. üzemi próba fázisban van, azaz rendelés közben „üzemszerűen” használják. Eközben a Ixnet fer és a visual Ixfer fejlesztése párhuzamosan folyik, tehát mindkét rendszer megkap minden fejlesztést. Ezzel párhuzamosan naprakészen tartjuk a két rendszer közötti konverziós programot is, amely a visual Ixfer adatokat konvertálja az Ixnet fer rendszerbe.

Piacra, a sikeres üzemi teszt végeztével kerül, ami eddigi gyakorlatunk és terveink szerint cca. 2-4 hónap, amikor valamennyi partnerünk számára elérhető lesz.

Amennyiben további kérdése van a rendszerrel kapcsolatban elérhetőségeink bármelyikén állunk rendelkezésére.

Áttérés

Áttérés idegen rendszerről - Viktória

Nem kevesebbet ajánlunk, mint hogy mindenféle kötöttség és elkötelezőség nélkül egy hónapra feltelepítjük gépére az Ixnet rendszert, mégpedig az Ön, átkonvertált adataival.

Így saját maga győződhet meg a konverzió teljességéről, valamint az Ixnet rendszer képességeiről.

Ahhoz természetesen, hogy a kipróbálás hónapja zökkenőmentes legyen minden támogatást megadunk, ami azt jelenti, hogy amellett, hogy telepítjük, bemutatjuk és megmutatjuk a rendszer képességeit bármikor az Ön rendelkezésére állunk.

Mindehhez csak annyit kell tennie, hogy email-ben jelzi felénk szándékát, visszahívjuk és megbeszéljük a további teendőket. infomix@infomix.hu

Válaszok

A Rendelési idő – ütemezhetőek az ellátások? témájú kérdőívre 26 nap alatt összesen 142 orvos küldte el véleményét - mindenkinek köszönjük a segítséget!

A válaszolók 99%-a (142 fő) figyeli paciensei esedékes vizsgálatait. Közülük 18% (31 fő) rendszeresen, 57% (99 fő) pedig akkor, amikor paciense a rendelőben jár. Több válasz lehetőséget 17% (24 fő) adott meg, közülük 12 fő rendszeresen és akkor is figyeli a vizsgálatokat, amikor a paciens a rendelőben jár, 6 % ( 8 fő ) részben figyeli, és ezt akkor teszi meg, amikor találkozik paciensével.

A válaszolók közül minden ötödiknél (30 fő) bejelentkezés nélkül érkeznek a rendelésre azok a paciensek, akiknek esedékes valamilyen vizsgálatuk. Közülük minden negyedik nem kizárólag ezért érkezik a rendelőbe, egyéb vizsgálatra is szüksége van. A válaszolók több, mint 25% (37 fő) mondta azt, hogy az ilyen vizsgálatra érkezők előre egyeztetett időpontban keresik fel a rendelőt. A legtöbb válaszoló (75 fő), szerint „Vannak, akik időpontra jönnek, és van aki nem kér időpontot.”

Az előjegyzési rendszer működtetésénél a válaszolók 70%-a (97 fő) jelölte meg azt, hogy „Fontos, hogy az orvos figyeljen arra, hogy az időpontra érkezőket időben behívja, vagy megfelelően tájékoztassa, ha ez nem lehetséges.” Közülük 41-en (28%) csak ezt a választ jelölték meg. Több mint 17% (25 fő) szerint egyaránt fontos az időben történő behívás mellett az is, hogy több féle módon is lehessen időpontot foglalni, és hogy ezek az adatok egy közös nyilvántartásba kerüljenek be, ők mindhárom választ megjelölték.

A Rendelési idő témájú kérdőívre válaszolók közül, Dr. Olasz Mária, Gyuláról kapja az ajándékot, gratulálunk!!

Friss

Zombor Gábor lesz az egészségügyi államtitkár

Eldőlt, hogy Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, a parlament népjóléti bizottságának elnöke lesz az egészségügyi államtitkár - erősítették meg a Népszabadságnak kormányközeli források.

Az egészségügyi államtitkári posztra Velkey György, a Kórházszövetség elnöke is komoly esélyes volt - tájékoztatták lapunkat.

Ami az oktatási államtitkári posztot illeti: fideszes képviselők tudomása szerint Hoppál Péter neve forgott, de nagy valószínűsséggel mégsem a szóvivő fut be, ehelyett az a terv, hogy a Fidesz-frakció "egy erős képviselője" válthatja Hoffmann Rózsa államtitkárt.

Szintén nyitott, hogy ki lesz Halász János helyett a kulturális államtitkar, Doncsev András ugyanis - aki a legesélyesebb volt a posztra, a Nemzeti Kulturalis Alap alelnöke lesz - tudtuk meg.

Már megírtuk: Rétvári Bence valószínűleg a Balog Zoltán miniszter vezette humán csúcstárca parlamenti államtitkári székét foglalhatja el, az pedig bizonyos, hogy Simicskó István marad sportállamtitkár, a szintén KDNP-s Soltész István pedig folytatja szociális államtitkárként.

Lapunkat úgy tájékoztatták, hogy Czunyiné Bertalan Judit is államtitkár lehet, és kifejeztetten a családokra, az ifjúságra koncentrál.

Lapunknak kormányzati források megerősítették, még nyitott, hogy kit javasol Balog Zoltán miniszter egyházügyi államtitkárnak, KDNP-s körökben Vejkey Imre nevét lehetett hallani, de "ez nem biztos".

(forrás: nol.hu)