Korábbi hírlevelek

EESZT oktatás

Hogyan tudja végre igénybe venni az EESZT szolgáltatásait?

Úgy érzi vannak megválaszolatlan kérdései?

Szeretné az éles használat előtt megismerni hogyan fog működni az Ön rendszerében az EESZT? Hogyan történik az adatszolgáltatás, mikor milyen adatokat kérdezhet le?

Beszéljük át közösen ezeket a kérdéseket! A nagy érdeklődésre tekintettel újabb oktatást szervezünk kizárólag felhasználóink számára, ahol megismertetjük Őket az elkészült rendszereinkkel, s megpróbálunk minden kérdésükre legjobb tudásunk szerint választ adni.

Az oktatás helye: Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14

Az első központi oktatás ideje 2017 október 17. kedd de 9 óra és du 13 óra, mindenkit előzetes regisztráció alapján várunk. A délelőtti és a délutáni időpontokra is max. 100-100 fő regisztrálhat. A részvételi díj: 10.000Ft+ÁFA/fő.

További érdeklődés esetén újabb időpontban megismételjük rendezvényünket.

Amennyiben Ön is szeretne részt venni, kérjük regisztráljon itt.
Eszig olvasó telepítése

eSzemélyi olvasó üzembe helyezése - 2017.10.01-től.


2017.10.01-től új telepítő programok segítik a még egyszerűbb beüzemelést!

Sok kérdés érkezett hozzánk az eSzemélyi Kliens Szoftver Telepítésével és az eSzemélyi olvasó üzembe helyezésével kapcsolatban. Sok rendelőből kaptunk olyan információt, hogy az olvasót sikeresen telepítették, beállították. Ez az útmutató pár lépésben végig vezet mindenkit az olvasó beüzemelésében.
Ha Ön azt szeretné, hogy ebben mi segítsünk, kérjük hívja kollégáinkat.

Ez az alkalmazás szükséges az EESZT használatához, és e-Személyi igazolvány EESZT-ben történő aktiválásához.


Az eSzemélyi olvasó üzembe helyezése három egyszerű lépésből áll.


1. Az olvasó csatlakoztatása

Csomagolja ki az eSzemélyi olvasót, és csatlakoztassa a számítógéphez a kapott USB kábel segítségével.2. Az eSzemélyi olvasó driver telepítése

Az eSzemélyi Kliens Szoftver Telepítése előtt szükséges telepíteni az olvasó windows-os driverét. Fontos, hogy az olvasónak megfelelő Standard drivert töltsék le és telepítsék!
A kártyaolvasó drivert az AEEK-tól kapott PIN paddal rendelkező Reiner cyberJack® RFID standard kártyaolvasók esetén az alábbi helyről töltheti le. http://www.kartyaolvaso.hu/informaciok/termektamogatas3. Az eSzemélyi olvasó Kliens Szoftver telepítése

Az eSzemélyi olvasó csatlakoztatását és a driver telepítését követően lehet a kliens szoftvert telepíteni.

Fontos, hogy az elérhető kliens szoftverek közül a számítógép operációs rendszerének megfelelőt kell a gépre installálni!

  • Windows XP operációsrendszerű gépekhez az ÁEEK részére készített Windows XP e-Személyi kliens alkalmazást Windows XP
  • Windows 7 és újabb operációs rendszerű számítógépekhez a következő linken található Windows eSzemélyi Kliens alkalmazást kell telepíteni: Windows 7, 8, 8.1, 10

A telepítők szabványos msi telepítők, ezáltal támogatják a lokális és távoli telepítést is.Az eSzemélyi Kliens telepítését az alábbi módon kell végrehajtani telepítővarázsló segítségével a Windows-os gépeken.

Telepítés első lépése: Futtassa a letöltött telepítő alkalmazást

Továbblépéshez kattintson a [Következő] gombra.


A telepítés második lépése: Az eSzemélyi Kliens szoftvercsomag végfelhasználói nyilatkozatának (EULA - licensz szerződés) elfogadása. (Az alkalmazást csak a végfelhasználói nyilatkozat elfogadása után lehet telepíteni).

Továbblépéshez kattintson

  • a. az „Elfogadom a licencszerződésben foglalt feltételeket” rádió gombra, majd
  • b. kattintson a [Következő] gombra

Amennyiben a végfelhasználói nyilatkozat elfogadásra került, a telepítő a „Kész a telepítésre” szöveget jeleníti meg. Harmadik lépés: „Telepítési folyamat indítása”

Tovább lépéshez kattintson a [Telepítés] gombra.


A sikeres telepítési folyamatot követően, a negyedik lépésben a telepítőből való kilépésre a [Befejezés] gombra való kattintással van lehetőség.

A telepítési folyamatból való kilépéshez kattintson a [Befejezés] gombra.


A telepítő a telepítés végeztével automatikusan kiteszi az asztalra az alkalmazás ikonját.

Az alkalmazás indításához kattintson az eSzemélyi Kliens indítóikonra a számítógépe asztalán, vagy elindítható a Start menüből is.


Az alkalmazást elindítva elvégezhetők a szükséges beállítások, erről részletesebben itt olvashat.